C o s t a A z z u r r a

Costa Azzurra Hotel | Skala Kefalonia

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη

Τ

ο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται δύο χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάμης. Η φυσική είσοδός του είναι κατακόρυφη, και δημιουργήθηκε από την πτώση τμήματος της οροφής. Υπάρχει όμως και τεχνητή είσοδος, με σκαλοπάτια και έναν μακρύ υπόγειο διάδρομο, που επιτρέπει στον επισκέπτη να δει από κοντά και να θαμπωθεί από τη σπάνια ομορφιά του σπηλαίου και τον εκπληκτικό διάκοσμο με σταλακτίτες. Όμορφα νερά με μεταβαλλόμενες αποχρώσεις του μπλε, καθώς ο ήλιος δύει, μελί τοιχώματα και αμέτρητοι σταλακτίτες θα σας κόψουν την ανάσα και θα σας ταξιδέψουν σε έναν άλλο, μυθικό και μαγικό κόσμο.

Η λίμνη βρίσκεται σε βάθος 20 μέτρων, κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, και τα νερά της έχουν βάθος που ποικίλει, από δέκα έως τριάντα μέτρα. Μέσα της υπάρχει και ένα μικρό νησί. Χωρίζεται σε δύο θαλάμους, που σχηματίζουν κάτι σαν το γράμμα «Β», ο ένας λουσμένος στο φως, ο άλλος σκοτεινός και καλυμμένος με σταλαγμίτες.

Στις ανασκαφές του 1962, ανακαλύφθηκαν αρκετές λάμπες λαδιού, πιάτα και φιγούρες που απεικόνιζαν το θεό Πάνα και πολλές νύμφες. Ο μύθος λέει ότι το σπήλαιο της Μελισσάνης ήταν το ακριβές σημείο όπου μία από αυτές τις Νύμφες, η Μελισσάνθη (ή Μελισσάνη), πνίγηκε αφού απορρίφθηκε από το θεό Πάνα.

Αν σας δοθεί η ευκαιρία, δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε το Σπήλαιο της Μελισσάνης, ένα αξέχαστο θέαμα που σε αφήνει εμβρόντητο.

Πηγή : https://visitkefallonia.com/